Elfogyott
A bors illóolajat, karicint, piperidin és piperin alkaloidákat tartalmaz, melyekből jellegzetes illata és csípős íze származik. A fekete bors (piper nigum) szingapúr, és vidékén őshonos, ma már egész ázsiában, és amerikában termesztett cserje. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. Már a római császárság óta az európai konyha jellemző fűszere, még akkor is, ha egy időben csak a jómódúak asztalára kerülhetett belőle ez az ízletes, csípős őrlemény.
A zöld terméseket napon megszárítják, amitől összezsugorodnak, megkeményednek és megfeketednek. A fekete borsszemek ráncosabbak, mint a többi típus.
Felhasználása egészben: gulyások, pácok és húsfélék ízesítéséhez
Őrölve: mindenhez adagolható
Étkezési felhasználása
A bors csípős ízű, igen aromás fűszer, sokféle ételt ízesítenek vele. egészben húslevesek és főzőlevek ízesítésére; durvára őrölve száraz fűszerkeverékekben és ecetes pácokhoz használják.
Összetevők:
100% bio feketebors egész.