Leírás
<p>Származási hely: Németország</p><p>Felhasználási javaslat:</p><p>A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk.</p><p>A kovázso uborka összetevője, mint ahogy a tökfőzelék is elképzelhetetlen nélküle. Kiválóan harmonizál még a burgonyával, gombával, tojásos ételekkel. Készíthetünk vele egyszerű fűszervajat sültekhez, és a kaporral kiötlött mártások ideálisan simulnak a legtöbb fajta halhoz, fehér húsokhoz, húsgombócokhoz is. A legütősebb párost azonban a túróval alkotja, akár édesen, akár sósan.</p><p> </p><p>A kapor illóolaja kis mértékben serkenti a szervezetet, nagyobb mennyiség esetén viszont altató hatással bír, sőt a csecsemők számára ideális szélhajtó, mivel kíméletesen szünteti meg a puffadást.</p><p>A kaporban lévő illóolajak megakadályozzák a baktériumok elszaporodását, de alkalmas a sebek fertőtlenítésére, erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi a szervezetet, csökkenti a bélben történő gázképződést, enyhíti a hányingert, segíti az emésztést, jótékony hatással van a rossz leheletre, megoldást kínál a csuklásra, finoman vízhajtó és húgyúti fertőzések esetén is enyhít a tüneteken.</p><p> </p><p style="margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height:13.5pt;vertical-align:baseline"><span style="font-size:9.0pt;font-family:"Arial",sans-serif;color:#544F4B">*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.<o:p></o:p></span></p><p style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; line-height: 13.5pt; vertical-align: baseline; outline: 0px;"><span style="font-size:9.0pt;font-family:"Arial",sans-serif;color:#544F4B">HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.<o:p></o:p></span></p><p> </p>