Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás április 29, kedd.
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke.
A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyrabecsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket.
Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz.
Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani.
Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
Hozzáadható reggeli műzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Az elkészítési módja változatos, alkalmazásának nincs szigorú szabálya; a lényeg, hogy egyénileg ízlés szerint tálaljuk, és beilleszthessük a mindennapi étrendünkbe.
Mire jó a kendermag?
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke.
A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyrabecsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket.
Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz.
Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani.
Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
Felhasználása:
Hozzáadható reggeli műzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Elkészítése:
Kendermagos receptek: http://gittarawfood.blogspot.co.at/2010/07/kendermagos-receptek.html