Elérhető
Amennyiben szerda 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 13, péntek.
A tönkölybúza ugyanaz, mint a búza? Mikor lopódzott be ez a búzafajta a köztudatba? Te is csak arra eszméltél, hogy hirtelen népszerű lett? De mégis mi adja a jó hírnév alapját?
A válasz egyszerű:
A tönkölybúza a XX. századig népszerű gabona volt, majd átvették a helyét a különböző nemesített fajok. A XXI. században visszakerült a térképre, mivel rájöttek, hogy igazán előnyös élettani hatásokkal bír.
Más búzafajtákhoz képest lényegesen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakat, nagy mennyiségű B-vitamint és E-vitamint tartalmaz, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost is jelentős mennyiségben található benne.
Igen széleskörűen használható, mivel gyakorlatilag teljesen helyettesíthető vele a búza finomliszt! Azonban ne felejtsd el, hogy a tisztán tönkölylisztből készült tészta nehezebben kel meg!
Összetevők:
tönkölybúza fehér liszt