Elérhető
Amennyiben hétfő 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 09, szerda.
A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma.
Felhasználása: Ma már sok rizzsel kapcsolatos recepthez hozzá lehet jutni. El lehet készíteni például fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1485 KJ / 385 kcal
Fehérje: 8,3g
Szénhidrát: 74,9g
Zsír: 1,9g
Ásványi anyagok:
kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium
Vitamin: A, B6, E