Elérhetõ
Amennyiben péntek 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás február 10, hétfő.
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Tápanyagtartalom:
Felhasználása:
köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Elkészítése:
Vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
Jó tudni:
A marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be.
Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
Összetevők:
*durum búzadara, egész búzából
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból