Elérhetõ
Amennyiben péntek 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás február 10, hétfő.
Származási hely: Sri Lanka
Összetevők: fahéj* 100% (ceylon)
Fahéj – a vércukorszint stabilizálására
Bár ebben nincs teljes szakmai egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését.
Ezt az ősi fűszert már a Biblia is említi és Kr. e. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és Egyiptomban balzsamozásra is használták.
TERMESZTÉSE
Srí Lanka, Burma, India. E 3 ország ahol őshonos, de Dél-Amerikában is már nagyon rég óta termesztik. Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket.
AROMA ÉS ZAMAT
KONYHAI FELHASZNÁLÁSA
Világszerte számtalan ételhez használják. A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-Amerikában a forró csokit ízesítik vele. A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak.
ORVOSI ÉS MÁS FELHASZNÁLÁSA
Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is ad