Leírás
<div>Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni.</div><div>A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.</div><div> </div><div>Kandírozva édességnek eszik és zselét is készítenek belőle.</div><div> </div><div>Péksüteményekben és édességekben használják, továbbá burgonyapüré, különféle raguk, kolbászok, valamint mediterrán, indiai és arab zöldség- és húsételek ízesítésére is tökéletes. A klasszikus besamel mártáshoz is szükségünk van szerecsendióra.</div><div> </div><div>Az íze a legjobb, ha frissen reszeljük az ételre az asztalnál.</div><div> </div><div>Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.</div><div>A népi gyógyászatban emésztési zavarok ellen, szélhajtónak adják, zsíros olajával a fájó testrészeket dörzsölik be reuma ellen. A hányinger megszüntethető, ha friss szerecsendiót fogyaszt mézzel. A szerecsendió vasat tartalmaz, amely megnöveli a vörös vérsejtek számát a vérben.</div><div>Gyakori összetevője a köhögéscsillapító tinktúráknak is.</div><div> </div><div>Származási hely: Srí Lanka</div><div> </div><div>Összetevők: szerecsendió virág* 100%</div><div> </div><div>*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.</div>