Elérhető
Amennyiben hétfő 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 11, szerda.
Finom szemcsézettségű fehér tönköly lisztből készült tészta, mely rövid főzési ideje (3-5 perc) miatt a gyors, modern konyha és az egészséges táplálkozás híveinek nélkülözhetetlen alapanyaga.
Formájától függően bármilyen ételhez adható köretként. Íze a gabonára emlékeztető, fogyasztása során különleges aromát ad az ételnek.
A tönkölybúza (Triticum spelta) búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Eredete a Kaukázus környékére tehető, Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. Legkorábbi európai nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is, Kengyel és Százhalombatta térségében találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat.
Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően ismét nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli.
Tápanyagok: