Elérhetõ
Amennyiben kedd 7:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás május 15, csütörtök.
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A hántolt kendermag íze emlékeztet a napraforgómagra.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a hántolt kendermagban:
A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, réz, cink
Jótékony hatások:
Segíti szerveink egészséges működését, növeli energiaszintünket, libidónkat, állóképességünket, hozzájárul az egészséges alváshoz, a ragyogó hajhoz és bőrhöz, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét is.